L’Art de morir, complement en l’Art de viure.

Servei d’Acompanyament en el Bon Morir

espirales

Aquest Servei neix en la meva maduresa professional i espiritual, per acompanyar psicològica i espiritualment a les persones en l’últim tram del seu darrer viatge. Del món de la forma, cap una dimensió sense formes. Si vols que algú t’acompanyi en aquest tram de la vida,

Truca’m al 635 534 236

Per assolir la Pau, sigui quina sigui la teva història. Per sortir i entrar a una nova dimensió, des de la Pau que coneix profundament tot temps i espai.

És el que des de sempre han ensenyat texts sapiencials com el text medieval Ars moriendi o el Bardo Thodol.

Quan comencis el camí que ja no té retorn, quan t’endinsis en aquest bardo, en aquest lloc entre dos llocs, si et sents sol per endinsar-t’hi i penses que et pot ser útil un assessorament, jo t’hi acompanyo, perquè junts t’alliberis d’allò de la vida que et costa desprendre’t i així entrar lleuger en el moment de la inflexió transformativa.

Per morir bé, cal morir en pau, sabent-se desprès de tot i amb la riquesa del aprenentatge fet en aquesta vida.

Fer valdre aquest últim bitllet és molt valuós, en realitat és un dels moments més importants del viatge de la vida. Hauríem d’estar-nos preparant sempre per aquest moment del viatge, per restar sempre en una consciència alliberada i viure bé la vida.

Deixa que un expert t’acompanyi, si així ho desitges, i des del màxim respecte a la teva individualitat, al teu camí, sigui quin sigui, t’acompanyi a vehicular el millor estat de consciència per a tu i anar-te’n d’aquest món en pau, que t’acompanyi en la resolució de conflictes psíquics i intrapsíquics, de comunicació externa i/o interna, i harmonitzis els contraris. Tot per assolir la pau, el millor estat de consciència per anar-te’n d’aquest món i arribar a l’altre.

El millor estat per fer-ho tot.

Acompanyar al llindar de la mort és un Art que les savieses més profundes han cultivat. Antigament a occident, com he explicat, a l’edat medieval, existia un manual per a la bona mort, el text anomenat Ars moriendi i a l’orient ha existit i existeix el Bardo Thodol. Aquests manuals, com d’altres que hi hagut, com ara per exemple el llibre egipci dels morts, ajudaven a acompanyar el futur difunt pels camins de la transformació. Jo a tot aquest corpus sapiencial i simbòlic, hi afegeixo la saviesa contemplativa i mística que he anat adquirint en el meu viatge de recerca interior.

La idea de crear aquest servei, fa molts anys que ha estat latent en el meu interior, des de que se m’ha demanat en algunes ocasions, fer un acompanyament al llindar de la mort, però necessitava el grau de maduresa professional i espiritual per oficialitzar aquesta tasca amb responsabilitat. Tot i que hi ha grans serveis de cures pal·liatives en el nostre país i serveis a domicili que fan molt bona labor, presto els meus serveis i la meva sensibilitat per a dignificar aquesta etapa tant important de la vida humana, per fer un treball amb la pròpia vida i sobretot amb la persona abans de morir, no menystenint la família i el seu entorn. Per a qui ho vegi útil i necessari. Però sobretot el servei el creo per a la persona que fa l’últim viatge, per preparar-la pel millor estat de consciència per a la transformació, és aquí on crec que puc incidir d’una manera pròpia i on puc fer una aportació nova en aquest món.

És un assessorament, un acompanyament per assolir un estat de consciència, de comprensió i de pau, que va més enllà d’atendre uns estats psicològics concrets. Aquests també s’atendran com fan els millors serveis pal·liatius, però jo vaig més enllà, utilitzo l’últim tram del camí de la mort, de la transformació, com un trampolí que permeti ascendir en la consciència. És posant un exemple traslladat al nostre món físic: ¿ Com podries aprofitar una crisis econòmica per tenir més abundància?: veient les oportunitats que aquesta crisis t’aporta. Aprofitar la oportunitat d’un moment vital que et permet anar molt més enllà, si aprofites l’energia del moment i tot el que es configura en aquells moments del traspàs. La crisis es farà alada, passaràs per damunt d’ella aprofitant-la i així n’obtindràs la crisàlida 😉

I això ho fem, fent confluir amb una atenció plena, totes les savieses de les que disposem, no sols fer jugar un corpus de coneixements racionals i espirituals, sinó aprofitar tot el cervell dret, mig i posterior, on resideixen la nostra consciència intuïtiva, emocional i corporal. La unió de totes elles en un estat de consciència plena, permet tenir una comprensió de la vida, a uns nivells molt profunds. En resum, sintonitzar totes les savieses de que disposem en aquell moment del traspàs, per fer el millor traspàs i en endinsar-nos en una ascensió, havent aprofitat totes les savieses del moment i del que també realment implicava l’experiència i la saviesa corporal.

Tot i que part del llenguatge que utilitzo, té connotacions molt místiques i espirituals, utilitzo en aquest procés, una de les tècniques terapèutiques més innovadores i d’una alta eficàcia en el camp de les neurociències, que veu dels coneixements neurobiològcs i neuropsicològics, per poder processar l’experiència del moment, de la millor manera possible, promovent un processament tant profund, potent i focalitzat que condueix a fer una resolució de vida.

Aprofites en aquest llindar de la mort, tot el que encara et pugui aportar la saviesa del cos, la biologia. Encara que aquí, la majoria només hi poden trobar instints de supervivència que anirien en contra d’aquest moment vital, quan la vida ja no està supeditada al cos, pots aprofitar la saviesa del cos per ascendir en la consciència, havent aprofitat, la saviesa corporativa; o sia, conjugar la totalitat de totes les consciències en les que vius i, unificant-les, arribar a un estat de consciència més transcendent i de visió polièdrica. La paraula superior aquí no és adequada, perquè incorre massa en una visió dualista. És més apropiat transcendent, perquè parla d’una obertura, d’una suma que és més que les parts i que per tant crea un Tao que és més que la suma del Yin i del Yang, una superació de la dualitat. És la transcendència, la transpersonalitat. Els meus coneixements espirituals i experiencials, beuen del l’Advaita Vedanta i és en realitat, una de les experiències en les que es pot arribar amb aquesta intervenció. Un estat harmònic d’una alta coherència.

Ofereixo aquest servei a la societat, en el llindar de la mort, ja que és un moment de traspàs en el que surts corporalment, físicament d’un món de forma i entres en un món de no forma i aprofites l’energia del moment per transcendir la visió dual i accedir a una visió unificada.

També és cert, que al llarg de la nostra vida, ens podem i ens hauríem de preparar per aquest moment, un moment en que com a consciència t’hi jugues molt més del que pots imaginar, només cal llegir dos texts sapiencials d’un gran refinament espiritual, com són el Bhagavad Gîta i l’Ashtâvakra Gîta. Sé que aquest servei avui, només és per una minoria i és a elles i a ells a qui m’ofereixo, temps vindrà en que la humanitat cultivarà aquesta nova ciència.

Vull puntualitzar que qualsevol persona, sincera, honesta, profundament compromesa amb ella mateixa i amb la vida, i amb una profunda espiritualitat ( no dic religió, no perquè les exclogui, sinó més aviat les incloc totes, en les seves versions gnòtiques que beuen del coneixement original ). Qualsevol persona en aquest nivell és capaç d’emprendre sola aquest viatge. Jo no sóc necessari ni imprescindible.

No obstant, des de la meva humilitat d’acostar-me al que veiem com a límit, en l’estudi de les seves hermenèutiques espirituals i científiques, i en la situació límit, ofereixo la meva companyia en les teves darreres hores, per passar el llindar amb els més alts honors, amb la més alta consciència que és possible, aprofitant la saviesa corporal en el moment del despreniment. Podent viure aquests instants amb una pau absoluta, que forma ja més part del món que has d’entrar que d’aquest. És aquella pau que el Crist ofereix i dóna a la humanitat, si escolten i segueixen la seva paraula, com ell diu: ” aquesta pau, no és d’aquest món”.

La profunda pau de la teva consciència és el regal que et pots fer, en aquests moments i sempre.

Que la pau t’acompanyi sempre, Carles.

Om Shanti, Shanti, Shanti.

A continuació faig un breu resum de les meves credencials:

Formació i experiència científica-clínica:

Psicòleg Clínic nº Col: 7683.

Especialista en Psicologia Clínica per la Comissió d’Especialitat del Ministeri de Educació.

Especialista en Psicoteràpia per la EFPA/COP.

European Certificatein Psychilogy Especialista en Psicoteràpia EuroPsy.

Especialista en Gerontologia per L’ICANOP i Màster per ISPA/COMB/SCBGG.

Postgraduat en Antropologia per la UAB.

Coordinador i Terapeuta del Servei d’Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central des de 1999.

Docent de programes de Formació pel Personal Sanitari i de Serveis Socials.

Terapeuta i conductor de grups de suport en malalties d’afectació Aguda i Crònica.

Professor Associat – Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Terapeuta Especialitzat en Brainspotting.

Canal You Tube

Investigador de la Consciència:

Des de fa 29 anys investigant-la des de diferents àmbits científics, com són la biologia molecular, passant per la neurociència, la física quàntica, la farmacologia, la filosofia, la psicologia, l’antropologia, la teoria de informació quàntica , la gravetat quàntica, amb models de consciència com la que teoritza el físic teòric Sir Roger Penrose i l’anestesiòleg Stuart Hameroff, amb la Reducció Objetiva Orquestada (RO Orch), els quals han vist que la consciència es deriva d’un nivell més profund, a escala més fina de les activitats quàntiques dins de les cèl·lules. Les experiències properes a la mort ( near-death experiences, NDEs) en totes les últimes investigacions del Dr. Pim Van Lommel, el Dr. Lloyd W. Rudy, el Dr. Eben Alexander, entre d’altres científics i investigacions que donen compte d’una manera seriosa i rigorosa dels espais límit.
Paral·lelament he investigat al llarg d’aquests anys cosmovisions i mística comparada de les diferents religions i hermanèutiques filosòfiques en el seu coneixement original, la mitologia, les grans cultures iniciàtiques i els grans iniciats, estudis dels seus texts sagrats i sapiencials, entre ells a destacar: El Bardo Thodol, l’Ars Moriendi, el coneixement de l’Advaita Vedanta, el Bhagavad Gîta, l’Ashtâvakra Gita,  Ioga Sutras de Patanjali, Gnòsis Judaica i Cristiana, l’Eclesiastès, La Càbala en l’Arbre de la Vida,  el Model Global d’en Lluís Maria Xirinacs, Sin-Sin-Ming, l’Ètica Aristotèlica a Nicómaco, el Noble Camí Òctuple de Buddha. El Buddha Carita de Asvaghosa, El tro, la ment perfecta de Nag Hammadi, la Llinguística i la Lògica Algebraica. Aquests són alguns dels coneixements en els que m’he endinsat més profundament i continuo estudiant i investigant, per la meva passió per la Consciència i la Ciència,  en la doble vessant de coneixements externs de cosmovisions i hermanèutiques i la praxis interna experiencial mística contemplativa.
Us convido als que no coneixeu aquests texts que us hi endinseu en la doble vessant de coneixement i experiència.
Bon Viatge!

 

Deixa un comentari